Polityka prywatności

Polityka prywatności 

Cleverfox Learning zobowiązuje się do ochrony prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych. 

 

Cleverfox Learning to nazwa handlowa Accelerated Learning Technologies Ltd. z adresem APT 421, The Cubes 8, Beacon South Quarter, Sandyford, Dublin 18. Cleverfox Learning jest odpowiedzialny za wszelkie dane osobowe gromadzone, gdy ktoś korzysta z usług Cleverfox Learning. 

 

Strona internetowa Cleverfox Learning jest jednym z naszych głównych kanałów komunikacji, dostarczającym informacji o naszych programach i usługach. 

 

Cleverfox Learning jest administratorem danych. Oznacza to, że jesteśmy odpowiedzialni za decydowanie o tym, jak przechowujemy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe. 

 

Niniejsze powiadomienie jest przekazywane zgodnie z naszymi zobowiązaniami wynikającymi z ustawy o ochronie danych *. Niniejsza informacja o ochronie prywatności opisuje, w jaki sposób gromadzimy i wykorzystujemy dane osobowe o Tobie zgodnie z przepisami o ochronie danych. 

 

Począwszy od 25 Maj 2018, istniejące prawo o ochronie danych zostanie zmienione, a my będziemy mieć zwiększone obowiązki w zakresie odpowiedzialności i przejrzystości dotyczące danych osobowych. 

 

Ważne jest, aby przeczytać ten komunikat, abyś wiedział, w jaki sposób i dlaczego wykorzystujemy twoje informacje. 

 

Jak gromadzone są twoje dane osobowe? 

 

Osoby, których dane dotyczą Cleverfox Learning, obejmują osoby odwiedzające stronę internetową Cleverfox Learning, system zarządzania uczeniem, stronę na Facebooku, stronę Instagram, stronę Pinterest i stronę LinkedIn. Jak również uczestnicy naszych programów; dawcy i pożyczkodawcy; członkowie i wolontariusze; wzmacniacz; sponsorzy; oraz inne zainteresowane strony („Osoby, których dane dotyczą”). 

 

Gromadzimy dane osobowe naszych Podmiotów danych poprzez nasze interakcje z Tobą, gdy korzystasz z naszych usług i wypełniasz formularze administracyjne dotyczące naszych programów i usług. 

 

Możemy zbierać informacje o naszych Podmiotach danych, gdy korzystasz z następujących usług: dokonywanie zakupów w Cleverfox Learning, oglądanie bezpłatnych treści udostępnianych na którejkolwiek z wyżej wymienionych platform lub ich podmiotów stowarzyszonych.   

Możemy również zbierać dane użytkownika w celach badawczych. 

 

Informacje, które przechowujemy na Twój temat 

 

Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje o osobie, od których można ją zidentyfikować. Nie obejmuje anonimowych danych, tj. Danych, z których nie można Cię zidentyfikować. 

 

Istnieją specjalne kategorie bardziej wrażliwych danych osobowych, które wymagają wyższego poziomu ochrony. 

 

Gdy korzystasz z naszych usług, możemy gromadzić, przechowywać i wykorzystywać następujące kategorie danych osobowych na Twój temat: 

 

Osobiste dane kontaktowe, takie jak imię i nazwisko, tytuł, adresy, numery telefonów oraz służbowe i osobiste adresy e-mail. 

Dane dotyczące płatności: jeśli płacisz za pomocą polecenia zapłaty, zbieramy IBAN, BIC oraz nazwę Twojego banku / towarzystwa budowlanego lub dane karty kredytowej, w stosownych przypadkach. 

Interakcje z nami: Podczas interakcji z nami będziemy zapisywać szczegóły tych interakcji (na przykład rozmowy telefoniczne, korespondencję e-mail i korespondencję w formie papierowej). Jeśli złożysz skargę, przetwarzamy szczegóły dotyczące tej skargi. 

Dane zgodne z niektórymi obowiązkami prawnymi i regulacyjnymi dotyczącymi naszej działalności, takimi jak nasze obowiązki w zakresie zdrowia i bezpieczeństwa. 

Specjalne kategorie bardziej wrażliwych danych osobowych, w tym informacje o twoim zdrowiu, w tym wszelkie schorzenia, w których ujawniasz nam te dane, abyśmy mogli zaspokoić wszelkie szczególne potrzeby, jakie możesz mieć, gdy korzystasz z naszych usług, w tym w celu wypełnienia naszych obowiązków wynikających z Akty o równym statusie. 

Dane osobowe nagranych lekcji na żywo do celów zapewnienia jakości i powtórek  

Dane osobowe na zdjęciach, jeśli podałeś nam zdjęcie do swojego profilu osobistego. 

Ciasteczka 

Aby każdy odwiedzający dotarł do witryny, zbieramy w sposób wyraźny następujące informacje nieosobowe, w tym między innymi typ przeglądarki, wersję i język, system operacyjny, strony przeglądane podczas przeglądania witryny, czasy dostępu do strony i adres strony polecającej. Zebrane informacje są wykorzystywane wyłącznie wewnętrznie w celu oceny ruchu odwiedzających, trendów i dostarczania spersonalizowanych treści, gdy jesteś na tej stronie. 

 

Aby wyświetlić pliki cookie używane w naszej witrynie, kliknij tutaj. 

 

Jeśli nie chcesz, aby Twoja przeglądarka akceptowała pliki cookie, możesz wyłączyć opcję akceptacji plików cookie w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na temat wyłączania akceptacji plików cookie można znaleźć w funkcji „Pomoc” w przeglądarce. 

 

Należy pamiętać, że wyłączenie obsługi plików cookie może uniemożliwić prawidłowe działanie tej witryny i może nie być możliwe pełne wykorzystanie wszystkich jej funkcji i usług. 

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe 

 

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe tylko wtedy, gdy pozwala na to prawo. 

 

Musimy przetwarzać Twoje dane osobowe przede wszystkim, aby umożliwić nam wykonanie naszej umowy z Tobą i abyśmy mogli wywiązać się z naszych zobowiązań prawnych. W niektórych przypadkach możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe w celu realizacji uzasadnionych interesów naszych lub osób trzecich, pod warunkiem, że Twoje interesy i prawa podstawowe nie zastępują tych interesów. 

 

Możemy również wykorzystywać twoje dane osobowe, gdy potrzebujemy chronić twoje interesy (lub interesy innej osoby) lub tam, gdzie są one potrzebne w interesie publicznym. 

 

Możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe w następujących celach: 

 

Świadczenie usług - możemy przetwarzać informacje o naszych Podmiotach danych, gdy korzystasz z następujących usług: dokonywanie zakupów od Cleverfox Learning, uczestnictwo w naszych programach; otrzymywanie innych usług. 

Prowadzenie naszej działalności - będziemy przetwarzać Twoje dane, aby monitorować i poprawiać jakość naszych usług oraz wypełniać określone zobowiązania prawne i regulacyjne, które dotyczą Cleverfox Learning. 

Marketing - przetwarzamy Twoje dane, kontaktując się z Tobą w sprawie naszej usługi. Jeśli mamy do tego uzasadniony interes lub wyrażasz zgodę na wysyłanie do Ciebie wiadomości w takich sprawach, przetwarzamy Twoje dane osobowe, aby upewnić się, że wszelkie wiadomości, które do Ciebie wysyłamy, są dla Ciebie odpowiednie. 

Jeśli nie podasz danych osobowych 

Jeśli nie podasz pewnych danych na żądanie, możemy nie być w stanie zawrzeć lub wykonać naszej umowy z tobą lub zapewnić ci naszych usług. 

Jeżeli wymagamy od Twoich danych osobowych zawarcia umowy i świadczenia Ci naszych usług, wyjaśnimy to. 

 

Zmiana celu 

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe wyłącznie do celów, dla których je zgromadziliśmy, chyba że zasadnie uznamy, że musimy je wykorzystać z innego powodu i powód ten jest zgodny z pierwotnym celem i podstawą przetwarzania. 

Jeśli będziemy musieli wykorzystać Twoje dane osobowe do niezwiązanego celu, powiadomimy Cię i wyjaśnimy podstawę prawną, która nam na to pozwala, chyba że jest to wymagane lub dozwolone przez prawo (w takim przypadku możemy przetwarzać Twoje dane osobowe bez Twoja wiedza lub zgoda). 

Jak wykorzystujemy szczególnie wrażliwe dane osobowe 

Specjalne kategorie szczególnie wrażliwych danych osobowych wymagają wyższego poziomu ochrony. 

Możemy przetwarzać specjalne kategorie danych osobowych, gdy musimy wypełniać nasze zobowiązania prawne lub gdy są one potrzebne w interesie publicznym 

Rzadziej możemy przetwarzać tego rodzaju dane tam, gdzie są one potrzebne w związku z roszczeniami prawnymi lub tam, gdzie jest to potrzebne do ochrony twoich interesów (lub cudzych interesów), a ty nie jesteś w stanie wyrazić zgody lub gdzie już to zrobiłeś informacja publiczna. 

Będziemy wykorzystywać informacje o twoim zdrowiu fizycznym lub psychicznym lub stanie niepełnosprawności, aby zapewnić ci zdrowie i bezpieczeństwo, gdy korzystasz z naszych usług oraz aby zapewnić zgodność z ustawami o równym statusie. 

 

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji 

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji ma miejsce, gdy system elektroniczny wykorzystuje dane osobowe do podjęcia decyzji bez interwencji człowieka. 

Nie będziesz podlegał decyzjom, które będą miały na ciebie znaczący wpływ wyłącznie w oparciu o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, chyba że mamy ku temu uzasadnioną podstawę i powiadomimy Cię o tym. 

 

Marketing 

Możemy skontaktować się z Tobą pocztą, e-mailem, telefonicznie i społecznościowo 

edia o naszych produktach i usługach oraz o innych wydarzeniach, które mogą Cię zainteresować. 

 

Możesz otrzymywać od nas wiadomości marketingowe, jeśli: 

 

poprosiłeś o otrzymanie lub zgodę na otrzymanie od nas informacji; lub 

zakupione od nas towary lub usługi (a nasza komunikacja marketingowa będzie dotyczyć tylko podobnych towarów lub usług); lub 

leży to w naszym uzasadnionym interesie; 

i w każdym przypadku nie zrezygnowałeś z otrzymywania komunikatów marketingowych. 

 

Będziesz otrzymywać elektroniczne komunikaty marketingowe zgodnie z punktem (b) powyżej, jeżeli takie produkty lub usługi zostały zakupione w ciągu 12 miesięcy przed otrzymaniem komunikatu. 

 

Masz prawo poprosić nas o zaprzestanie przetwarzania Twoich danych osobowych w celach marketingu bezpośredniego. Jeśli chcesz skorzystać z tego prawa, wyślij nam wiadomość e-mail na adres info@cleverfoxlearning.com . 

 

Udostępnianie danych 

 

Udostępnimy Twoje dane osobowe stronom trzecim, jeżeli jest to wymagane przez prawo, jeżeli jest to konieczne do wykonania naszej umowy z Tobą lub gdy mamy do tego inny uzasadniony interes. 

 

Udostępnimy twoje dane zaufanym zewnętrznym dostawcom usług. Możemy również udostępniać Twoje dane osobowe innym stronom trzecim, na przykład organowi nadzoru lub w celu zachowania zgodności z prawem. 

 

Wymagamy od stron trzecich szanowania bezpieczeństwa twoich danych i traktowania ich zgodnie z prawem. 

 

Wszyscy nasi zewnętrzni dostawcy usług są zobowiązani do podjęcia odpowiednich środków bezpieczeństwa w celu ochrony danych osobowych. Nie zezwalamy naszym zewnętrznym dostawcom usług na wykorzystywanie danych osobowych do własnych celów. Zezwalamy im na przetwarzanie danych osobowych wyłącznie w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami. 

 

Wprowadziliśmy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby zapobiec przypadkowemu utracie, wykorzystaniu lub uzyskaniu dostępu do danych osobowych w sposób nieautoryzowany, zmieniony lub ujawniony. Ponadto ograniczamy dostęp do twoich danych osobowych tym pracownikom, agentom, kontrahentom i innym stronom trzecim, których biznes musi znać. Będą przetwarzać twoje dane osobowe tylko zgodnie z naszymi instrukcjami i będą podlegać obowiązkowi zachowania poufności. 

 

Wprowadziliśmy również procedury postępowania w przypadku podejrzenia naruszenia bezpieczeństwa danych i powiadomimy Ciebie i każdego stosownego regulatora o podejrzeniu naruszenia, w przypadku gdy jesteśmy do tego prawnie zobowiązani. 

 

Przekazywanie informacji poza UE 

 

Nie przewidujemy, że jakiekolwiek Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG). Możemy jednak przekazywać gromadzone przez nas dane osobowe poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG), jeśli zaufany usługodawca ma siedzibę poza EOG. Zawsze będziemy podejmować kroki, aby zapewnić, że wszelkie przekazywanie Twoich danych poza EOG jest starannie zarządzane, aby chronić Twoje prawa do prywatności. 

 

retencja danych 

 

Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów, dla których je zgromadziliśmy, w tym w celu spełnienia wymagań prawnych, księgowych lub sprawozdawczych. Szczegóły dotyczące okresów przechowywania różnych aspektów danych osobowych są dostępne w naszej polityce przechowywania. 

 

W niektórych okolicznościach możemy zanonimizować Twoje dane osobowe, aby nie mogły być dłużej powiązane z Tobą, w takim przypadku możemy wykorzystać takie informacje bez dalszego powiadomienia. 

 

Prawa dostępu, poprawiania, usuwania i ograniczenia 

 

Twój obowiązek informowania nas o zmianach 

 

Ważne jest, aby posiadane przez nas dane osobowe były dokładne i aktualne. Prosimy o informowanie nas w przypadku zmiany danych osobowych. 

 

Twoje prawa w związku z danymi osobowymi 

 

W określonych okolicznościach masz prawo do: 

 

Poproś o dostęp do swoich danych osobowych. 

Poproś o korektę danych osobowych, które przechowujemy na Twój temat. 

Poproś o usunięcie danych osobowych. 

Sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. 

Poproś o ograniczenie przetwarzania twoich danych osobowych. 

Poproś o przekazanie danych osobowych innej stronie. 

Jeśli chcesz przejrzeć, zweryfikować, poprawić lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych, sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych lub zażądać przesłania kopii Twoich danych osobowych innej stronie, skontaktuj się z naszym inspektorem ochrony danych pisemnie pod adresem szczegóły określone poniżej. 

 

Nie będziesz musiał uiścić opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub skorzystanie z innych praw). Możemy jednak naliczyć uzasadnioną opłatę, jeśli prośba o dostęp jest wyraźnie nieuzasadniona lub nadmierna. Alternatywnie możemy odmówić spełnienia żądania w takich okolicznościach. 

 

Może być konieczne zażądanie od ciebie konkretnych informacji, które pomogą nam potwierdzić twoją tożsamość i zapewnić twoje prawo do dostępu do informacji (lub wykonania któregokolwiek z innych praw). Jest to kolejny odpowiedni środek bezpieczeństwa zapewniający, że dane osobowe nie zostaną ujawnione żadnej osobie, która nie ma prawa do ich otrzymania. 

 

Prawo do wycofania zgody 

 

W ograniczonych okolicznościach, w których wyraziłeś zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i przekazywanie swoich danych osobowych w określonym celu, masz prawo w dowolnym momencie wycofać swoją zgodę na to przetwarzanie. Aby wycofać swoją zgodę, skontaktuj się z naszym inspektorem ochrony danych na piśmie, korzystając z danych podanych poniżej. Po otrzymaniu powiadomienia, że ​​wycofałeś swoją zgodę, nie będziemy już przetwarzać twoich danych w celu lub celach, na które pierwotnie się zgodziłeś, chyba że mamy do tego inną uzasadnioną podstawę prawną. 

 

Inspektor ochrony danych 

 

Wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych do nadzorowania przestrzegania niniejszej informacji o ochronie prywatności. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej informacji o polityce prywatności lub sposobu, w jaki postępujemy z Twoimi danymi osobowymi, skontaktuj się z inspektorem ochrony danych w Suite 17, The Cubes Offices, Beacon South Quarter, Sandyford, Dublin 18 info@clearfoxlearning.com.  

 

Masz prawo w każdej chwili złożyć skargę do Komisji Ochrony Danych, irlandzkiego organu nadzorczego zajmującego się kwestiami ochrony danych. Z Komisją Ochrony Danych można się skontaktować w Biurze Rzecznika Ochrony Danych. Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23, Irlandia lub wysyłając wiadomość e-mail na adres info@dataprotection.ie. 

 

Zmiany w niniejszej informacji o ochronie prywatności 

 

Zastrzegamy sobie prawo do aktualizacji niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności w dowolnym momencie. Od czasu do czasu możemy również powiadamiać Cię o przetwarzaniu danych osobowych. 

 

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej informacji o polityce prywatności, skontaktuj się z naszym inspektorem ochrony danych. 

 

* Ustawa o ochronie danych oznacza Ustawy o ochronie danych 1988 i 2003, które mogą zostać zmienione, uzupełnione lub zastąpione dowolnym ustawodawstwem irlandzkim transponującym rozporządzenie EU / 2016 / 679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnym przepływem takich danych i uchylające dyrektywę 95 / 46 / WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) i wszelkie przepisy, które zmieniają, rozszerzają, konsolidują, odtwarzają lub zastępują je, w tym wszelkie instrumenty ustawowe i regulacje, które mogą być na ich podstawie wprowadzane do czasu.